Slapen in retrostijl @ Sleepstreet

Als je verzot bent op vintage en retro is het natuurlijk erg leuk om geheel in stijl te overnachten. Maar waar vind je zo’n unieke slaapaccommodatie? Nou, in Gent dus!
In het levendige historische centrum van deze stad staan de appartementen van Sleepstreet. Eigenaren Lobke en Hans houden allebei zeer van retrospullen en creëerden maar liefst vijf knusse vakantiewoningen met elk een eigen retrostijl.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een kamer geheel in black & white? Of een huisje met maar liefst drie retro slaapkamers? Superhandig wanneer je met het hele gezin in Gent wil verblijven. Daarnaast heeft elk appartement een eigen extraatje zoals een (infrarood) sauna, een private tuin of een platenspeler. Alle kamers beschikken over een volledig uitgeruste keuken (of kitchenette), een TV en een DVD-speler.

Veel van het meubilair en de accessoires kochten Lobke en Hans op rommelmarkten, in kringloopwinkels en vintage shops in Nederland. Lobke vertelt: Toen we klaar waren met de verbouwing zijn we een verlengd weekend met de mobilhome van mijn ouders naar Nederland gereden. Naar Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. We hadden een lijst gemaakt met openingstijden van alle winkels. Aan het einde van het weekend was er nauwelijks ruimte over om in de mobilhome te slapen.’

Een ander deel van de inrichting komt van de grote retrobeurs die destijds in België gehouden werd. Voor deze beurs verzamelden alle kringloopcentra het hele jaar door retrospullen en verkochten dit tijdens deze beurs. Zelfs nu alles af is, kopen Lobke en Hans nog af en toe iets leuks voor Sleepstreet, op een rommelmarkt of een winkeltje dat ze tegenkomen.

Bijzonder is dat de appartementen voor korte en langere termijn te huur zijn. Op de site van Sleepstreet vind je prijzen voor de appartementen voor het verblijf van twee nachten tot en met drie maanden! Hans en Lobke vinden het dan ook heel belangrijk dat hun gasten zich thuis voelen. Op de website van Sleepstreet staat een plattegrond van Gent met alle informatie over leuke restaurantjes, cafés, shops en de goeie bakker om de hoek.

Ook slapen in retrostijl? Bekijk alle foto’s van de appartementen en de reserveringsmogelijkheden hier.

Foto’s: Lobke en Hans van Sleepstreet (zie www.sleepstreet.be)