POP-UP market Dordrecht

Shop, museum of kitchen……zet er ‘Pop-Up’ voor en het is hip and happening! De stad Dordrecht (je weet wel, vlakbij Rotterdam) heeft een superleuke variant: de POP-UP market. Elke laatste zondag van de maand (in de zomer) vind je hier marktkramen met hippe zelfgemaakte spullen, food(trucks) en retro & vintage goodies.

De markt bevindt zich op het idyllische Beverwijcksplein met in het midden een prachtige oude fontein. Om de fontein staan aan weerszijden kramen met al het leuks dat Dordrecht en omgeving te bieden heeft. Als vintage liefhebber is het zeker de moeite waard om hier eens een kijkje te nemen. Naast dat alles er vrolijk uitziet is ook de sfeer heel relaxed.

Na een paar rondjes langs de kramen, haal ik een fruitige pannenkoek bij een van de foodtrucks op het terrein. Ik ga zitten aan de rand van de fontein en geniet van de singer-songwriter die op dat moment een fijn stukje muziek speelt. Naast het podium staat een springkussen waarvan de clown op de nok jolig heen en weer deint. Kids vermaken zich hier dus ook prima.

Wanneer je tijd over hebt, ga dan nog even het historische centrum van de stad in. Dordrecht zit namelijk vol met antiek-, retro- en vintage zaakjes waarvan een aantal ook op zondag geopend zijn. Zo niet, kom dan eens terug tijdens het kunstrondje Dordt dat elke eerste zondag van de maand plaatsvindt.

Gespot op de POP-UP market Dordrecht:

Lees hier meer over Blue Birds in the Backyard.