Vintage Market in de hoofdstad van Europa

Brussel – ook wel de hoofdstad van Europa genoemd – kent vele stadsgezichten. Statige gebouwen van de Europese Unie langs brede verkeerswegen mengen zich met prachtige historische trekpleisters aan autoloze lanen. Het lijkt dus een drukke en toeristische stad waar je als vintage- en retroliefhebber niks te zoeken hebt. Maar niets is minder waar!

Naast de vele knusse restaurants, winkels en vintage shops, vindt je er de Brussels Vintage Market (BVM). Deze market wordt elke eerste zondag van de maand gehouden in de Sint-Gorikshallen. Een prachtig bouwwerk in de binnenstad, welbekend bij de Brusselaars.

De BVM biedt veel vintage en tweedehands kleding, accessoires, klein meubilair en vinyl. Daarnaast staan er een groot aantal creatieve designers die hier hun originele collectie van bijvoorbeeld sieraden, kunst en gerecyclede producten verkopen.

De Sint-Gorikshallen heeft twee verdiepingen. Dubbel vintage fun dus! Tip: loop eerst naar boven zodat je vanaf de balustrade alvast de kramen op het plein kunt bekijken. Eenmaal beneden kun je dan meteen op je doel af. Daarbij biedt deze verdieping een vermakelijk uitzicht op alle vintage shoppers die rondstruinen tussen de kledingrekken. Want zeg nou zelf, mooie mensen kijken is toch ook heel leuk?

Moe en voldaan na het shoppen kun je nog even neerstrijken in het bargedeelte op het marktplein. Hier bestel je een heerlijk Belgisch biertje en kun je genieten van de beste funky en retro DJ’s die deze markt tot een echt feest maken.

Ga je binnenkort de BVM bezoeken? Zorg er dan voor dat je je Frans nog even opfrist. In dit deel van Brussel wordt namelijk vooral Frans gesproken. En… vergeet niet te pinnen voordat je de hallen binnenstapt :) . Kijk voor meer informatie en het programma op de website van Brussels Vintage Market.